Civilklädda nationalpoliser överraskade den rumänska rånarligan vid busstationen i Marbella. Efter en tids spaning gjorde polisen tillslaget mot de fem rumänerna som hade rånat parfymbutiker och klädbutiker i Nerja.

Vid tillslaget mot de fem rumänerna, i åldern 23 till 30 år, vid busstationen i Marbella hade en av dem ryggsäcken full med parfymer som var stulna. I deras bostad fann polisen artiklar från en parfymbutik till ett värde av 90.000 euro plus kläder till ett värde av 4.000 euro stulna i butiker i Nerja öster om Málaga på den spanska Solkusten.

Tillslaget kom efter ett framgångsrikt polisarbete där spaningsroteln hade haft de fem rumänerna under uppsikt under en tid. De hade etablerat sig i Marbella-området.

Ett hus i svenskidyllen Nueva Andalucia satte polisen under bevakning. Det var här polisen vid en husrannsakan upptäckte de stulna varorna från Nerja.

Annons

När polisen grep tre av de fem rumäner som ingick i ligan var de på väg mot Madrid. I deras bagage fanns 128 flaskor parfym plus kläder.

På bara en månads tid rånades fyra parfymerier i Antequera, Vélez-Málaga, Rincón de la Victoria och på avenida Castilla Pérez i Nerja skriver Diario SUR. Vid råntillfället i Nerja kom ligan över 1.347 flaskor parfym.