I helgen var det stort firande i Ronda när kommunen hyllade Legionen som har en förläggning inte långt från stan. Det var den 1 juli 1980 som förläggningen i Leganés i Madridregionen flyttade till Ronda.

Det har gått över 40 år sedan den spanska Legionen blev en del av Ronda. I lördags hyllades legionärerna på tjurfäktningsarenan med utmärkelser.

De är sedan 40 år en naturlig del av invånarna och uppskattade för deras insats att försvara Spanien och delta vid insatser i samband med naturkatastrofer som vid den stora naturbranden i Sierra de las Nieves 1991 och vid översvämningar.

Men i början var det inte lätt. Det fanns en motvilja till att Legionen skulle etablera sig i Ronda. Idag är det annorlunda.

Cirka 3.000 personer närvarade i lördags när borgmästaren María de la Paz Fernández räckte över stadens medalj till överste José De Meer Madrid.

– Det är ett offentligt erkännandet av legionen som visar engagemanget och den förening som är mellan Ronda och legionen, sa borgmästaren.

Vid förläggningen i Ronda är det för närvarande cirka 900 legionärer från att ha varit 1.700 i början.

Den består av både män och kvinnor som har varit på uppdrag i Bosnien Hercegovina, Kosovo, Irak, Libanon, Afghanistan och Mali.

(Foto: @AytoRonda Twitter)
Läs mer: Mytomspunnen främlingslegion med säte i Ronda