Málaga-Costa del Sols flygplats AGP får en riktigt hektisk inledning på juli, under de fyra första dagarna på månaden blir det cirka 1.900 flyg. Detta är ett historiskt maxvärde och bevisar att reslusten verkligen är på topp igen.

Återhämtningen inom turistsegmentet stöds på Costa del Sol av oöverträffade siffror. För denna helg blir det över 1.500 operationer med avgång eller destination utanför Spanien. De internationella resenärerna kommer återigen att välja hotelletableringarna i en provins som fortfarande är i högsta grad på modet.

Av dessa mer än 1.500 internationella flygningar kommer 420 att koncentreras till lördagen. Och de resor som planeras för söndagen, totalt 383, eller denna fredag, med 380. AENA som är den enhet som ansvarar för att reglera verksamheten i hela landet anger att det även måndagen den 4 kommer att finnas närmare 330 flyg som avgår från eller har sitt ursprung i utlandet.

Mönstret upprepas för inrikesflyg. Det kommer att finnas 95 respektive 94, planerade denna söndag och idag fredag. Upp till 91 väntas på måndag, medan det på lördag blir 74.

Från fredag ​​till måndag blir det nästan 500 reguljärflyg. Maximum ges igen på lördag, med 494, och minimum, nästa måndag, med 420.

Detta ställer krav på transportföretagen som servar resenärerna, de uppger att de kommer att fördubbla tjänsterna nu i början av juli.

Relaterade artiklar:

Hotellbeläggningen i Marbella slår rekord.

Spanien just nu – svenskarnas favoritresmål.