En indisk medborgare kan dömas till nio års fängelse och att betala 100.000 euro i skadestånd efter en våldtäkt på en medvetslös svensk kvinna i Fuengirola i mars 2018. Kvinnan var på semester när hon anmälde att hon våldtagits efter ett krogbesök.

Den 11 mars 2018 skrev Svenska Magasinet om händelsen där kvinnan anmälde våldtäkten dagen efter. Hon ska också uppgett att hon blev drogad i samband med att hon tog en drink på en bar vid ett nöjesställe.

Läs mer: Indisk medborgare häktad för våldtäkt på svensk turist

Inom kort inleds rättegången i Málaga och åklagaren yrkar på nio års fängelse. Enligt åtalet som nyhetsbyrån Europa Press hänvisar till visste inte kvinnan hur hon hade hamnat i mannens lägenhet efter att ha tagit några drinkar med några vänner i en bar.

Kvinnan vaknade naken efter att den åtalade som hon inte kände ska ha utsatt henne för våldtäkt. Det fanns först misstankar om att kvinnan hade blivit drogad. Men enligt åklagaren finns det inget som styrker det.

Förutom fängelse och skadestånd yrkar även åklagaren på besöksförbud och närmande förbud på 500 meter de närmaste 15 åren.

Ytterligare en indisk medborgare greps i samband med händelsen misstänkt för att inter ha ingripit och stoppat våldtäkten. Den personen ha friats från misstankarna.