En 27-årig rumänsk man i Fuengirola riskerar att dömas till mellan 15 och 20 års fängelse efter att ha knivmördat sin 30-åriga transsexuelle flickvän ”Sabrina”. Åklagaren kräver 15 års fängelse, samtidigt drivs det ett enskilt åtal där mannen riskerar 20 års fängelse plus böter på 120.000 euro som ska betalas till den dödes arvingar.

Det var strax efter midnatt den 16 november 2012 som den rumänske mannen knivhögg den transsexuelle personen från Marocko i bröstet. Händelsen inträffade i lägenhet nummer 41 i fastigheten El Ancla vid busstationen i centrala Fuengirola.

Den rumänske mannen hade en relation till den transsexuelle och paret var bosatta i lägenheten på avenida Matías Sáenz de Tejada. Enligt vittnesmål från grannar utbröt en hetsig diskussion mellan de två.

Dagstidningen La Opinión de Málaga beskriver det som ”ett våldsamt överfall som slutade med krossat glas, tv:n på golvet och möbler som låg kringspridda. Enligt vittnesmål finns det uppgifter som pekar på att mannens uppsåt var att döda”.

Annons

Grannar fann senare ”Sabrina” liggande utanför lägenheten medan den rumänske mannen höll den döde i famnen. Den rumänske mannen greps på brottsplatsen.

Den transsexuelle som ursprungligen kommer från Casablanca i Marocko och heter Mustafá gick under namnet ”Sabrina” och ska enligt grannar i fastigheten varit prostituerad.
Här knivhöggs en transsexuell till döds i Fuengirola i natt

Tyst minut för ”Sabrina”