Den som gillar att sitta med fötterna i sanden och ät boquerones vet att de bästa är Boquerón Victoriano öster om Málaga. Nu satsar Rincón de la Victoria på att få ut budskapet tydligare. Sedan tidigare arrangeras Fiesta del Boquerón i kommunen.
Boquerón Victoriano blir nämligen det som ska locka inom gastronomisk turism. Det berättade borgmästaren Francisco Salado i samband med en presentation på Hotel Intercontinental i Madrid inför turistmässan Fitur i Madrid.

I samband med presentationen delade borgmästaren också ut den tredje utmärkelsen ”Boquerón de Plata” som går till en person som beskrivs som en ambassadör för Rincón de la Victoria. I år gick utmärkelsen till skådespelaren, modellen och företagaren Remedios Cervantes för hennes kopplingar till Rincón de la Victoria.

– Det är en ära att få utmärkelsen Boquerón de Plata. Jag har så underbara minnen av Rincón de la Victoria som jag gärna berättar för andra. Att sitta på paseo marítimo och äta pescaíto är bland det bästa jag vet, säger Remedios Cervantes.

Även en fjärde upplaga av receptboken ”De Rincón, El Boquerón. Usos Gastronómicos del Boquerón Victoriano” presenterades. Ett tjugotal lokala kockar och även från Málaga som ingår i nätverket Red de Restaurantes del Boquerón Victoriano har bidragit med recept.

Annons

Receptboken går att ladda ned digital på webbplatsen turismoenrincon.es