Efter andra dagens spel av Open de Andalucía de Golf med Turkish Airlines på Parador Málaga Golf leder svenske Rikard Karlberg, norrmannen Jeppe Huldahl och holländaren Maarten Lafeber på 8 under par. 27 spelare slutade andra rundan 1 under par och klarade därmed precis cuten.

Rikard Karlberg, som egentligen inte har något kort till den europeiska touren utan spelar på en sponsorinbjudan, följde upp sin inledande 65-runda med en 67:a.
Karlbergs tredje plats i Barclays Singapore Open i november förra året skulle normalt ha gett honom ett kort för den här säsongen, men eftersom han valt att spela på Challengetouren och inte spelat de sju tävlingar som krävs uppfyller han inte kraven för att vara med i The Race to Dubai och är därmed beroende av personliga inbjudningar.

24 årige Karlberg har vunnit två gånger på Asientouren och valdes till årets rookie där förra säsongen.

”Idag har jag missat några puttar på sista nio, men jag är ganska nöjd”, säger Karlberg på European Tours hemsida. ”Nyckeln till min score är att jag träffade massor av fairways”.

Annons

”Jag gillar den här banan. Den påminner mig om min hemmabana, mycket platt, smala fairways och små greener. Du måste vara väldigt rak från tee.” (Rikard Karlberg är Göteborgare men har Black Mountain i Hua Hin, Thailand som hemmabana).

Övriga svenskar som klarade cuten är Peter Hedblom och Oscar Florén på delad sjunde plats med 6 under par, Johan Edfors delad 16:e plats på – 4, Christian Nilsson delad 24:e plats på – 3, Alexander Norén delad 33:e plats på – 2, Niclas Fasth, Michael Jonzon och Oskar Henningsson delad 45:a med -1.
Bäste spanjor är Gabriel Canizares, delad 7:a på 6 under par.

Mer info: www.europeantour.com Rikard Karlberg. Foto: Getty Images.