Lusten att resa är stor hos många efter att det nationella nödläget förväntas upphöra den 9 maj. Renfe lanserar redan från nu biljetter för 19 euro som kan användas från den 10 maj på samtliga linjer från Málaga.

Om det inte sker förändringar kommer det nuvarande nationella nödläget att upphöra den 9 maj. Det kan även innebära att många av de coronarestriktioner med perimeterkarantän för regionerna upphör.

Fram till den 22 april lanserar Renfe en kampanj med lågprisbiljetter från den 10 maj till 11 december både på AVE-tågen och Renfes lågprisbolag Avlo.

Biljetterna går att köpa via webbplatsen renfe.com samt resebyråer, appen Renfe Ticket, stationer, telefon eller postkontor oficinas de Correos.

Lanseringen sker samtidigt som höghastighetståget mellan Madrid och Sevilla firar 29 år. Under 2021 firar även det spanska järnvägsnätet Red Nacional de Ferrocarriles Españoles hela 80 år.

På tal om det nationella nödläget så gjorde Svenska Magasinet nyligen en undersökning på sitt Twitterkonto.

Parlamentet har debatterat om förlängning av det nationella nödläget som upphör den 9 maj. Regeringen säger nej till en förlängning. Delar av oppositionen vill ha förlängning.

Bör en förlängning ske?
49,2 procent svarade ja.
50,8 procent svarade nej.