Elías Bendodo, turist och planeringschefen för turismen på Costa del Sol, tillkännager ett rekordår för turismen med 1,03 % mer i inkomster och 4 ,2% ökad sysselsättning.

Bendodo säger att 2018 kommer att avslutas med 12,5 miljoner besökare och med intäkter på 14,2 miljarder euro. Sysselsättningen har gynnats av dessa goda siffror med cirka 173.800 arbetstillfällen relaterade till sektorn. Med dessa siffror i ryggen så tvekar inte Elías Bendodo att säga att turismen har varit ett rekordår för Málagaprovinsen. Minskningen med 1% av den internationella turismen (i huvudsak Brittisk) har kompenserats med 4% ökning av den nationella turismen.

Dessutom är perspektivet för 2019 mycket bra. ”För den första fyramånadersperioden har vi redan 8,6% fler bokade flygplanssitsar” säger Bendodo.

Bendodo presenterar också en kampanj inför vinterns lågsäsong som syftar till att utjämna säsongsvariationerna. Den kommer att nå 45 stora städer i 13 länder och förväntas nå 55 miljoner personer. Artificiell intelligens kommer att användas för att anpassa kampanjen till potentiella kunder.

Bildtexter. Översta bilden, Playa del la Rada i Estepona, foto: Turista Inglesa (Wikipedia). Undre bilden är profilbild på Facebook för Elías Bendodo.