Snö och starka vindar som har bidragit till fallande temperaturer har dragit in över norra Spanien under måndagen. I slutet på veckan kommer ett regnoväder in över Costa del Sol. Chanserna till regn under perioden fredag till söndag bedöms till mellan 80 och 90 procents säkerhet, enligt vädertjänsten Agencia Estatal de Meteorología (AEMET).

Under måndagen har det fallet snö i de norra delarna av Spanien. Och det ostabila vädret kommer att fortsätta under veckan. I slutet på veckan väntas en storm dra in norrifrån med ytterligare snö, enligt nyhetsbyrån Efe som har talat med Ángel Ribera vid Agencia Estatal de Meteorología (AEMET).

Den statliga vädertjänsten AEMET har därför utfärdat varningar i flera regioner när det gäller ”betydande risker” för snöfall från 800 meters höjd; Asturien, Kantabrien, Baskien, Navarra, Aragonien och Kastilien och Leon.

Den spanska vädertjänsten har ett system som går under namnet ”Meteoalerta” och som förklarar styrkan i oväder. Färgerna Grönt, gult, orange och rött (verde, amarillo, naranja och rojo) beskriver riskerna i ett oväder.

Annons

Under måndagen har myndigheterna utfärdat en röd varning för den galiciska kusten med starka vindar vilket har lett till att fiskeflottan idag ligger i hamn.

Gul varning har utfärdats för provinserna Almeria, Granada, Barcelona, Tarragona, Teruel, Cuenca, Albacete och Ciudad Real.