Idag för 117 år sedan bildades Real Madrid officiellt, den 6 mars 1902. Troligtvis blir det inget stort firande idag. Det mesta i Real Madrid är för tillfället nattsvart. På sex dagar lyckades man med konststycket att förlora tre hemmamatcher på Santiago Bernabéu och gick därmed miste om möjligheten att vinna tre titlar.

Klubblags-VM är den enda titeln Real Madrid kan ståta med säsongen 2018-2019. Annars kan bäst säsongen beskrivas vara över för alla Real-fans.

Senaste veckan blev det dubbla förluster hemma mot FC Barcelona i spanska cupen och La Liga, 0-3 respektive 0-1. Där försvann chansen på två titlar. Och igår kom nästa förnedring efter 1-4 mot ett ungt Ajax och utslaget ur Champions League. Totalt ett mål framåt på tre hemmamatcher…

Vilka huvuden som kommer att rulla och hur många får vi veta den närmaste tiden. Real Madrid är inte bara ett fotbollslag. Det är en institution i Spanien med höga mål.

Annons

På Twitter är tongångarna inte nådiga bland de som följer spansk fotboll. Niklas Hermansson skriver: ”Tappar Real Madrid alla titelmöjligheter denna säsongen inom loppet av 6 dagar och på 3 förluster?”

MadridistaSueco skriver: ”Ja, åttondel mot Ajax ska man väl klara av oavsett känner jag. Men med tanke på hur säsongen varit så blev man väl inte heller förvånad. Vi behöva göra om i truppen. Både för att kvalitén inte riktigt finns där överallt samt på grund av motivationsbrist. Sen, ny tränare”.

Alexander Fink skriver: ”Som väntat är Real Madrid ingenting utan Ronaldo. Bara vänta på att Messi lämnar Barca så har vi samma story där”.