Det går under Ronaldinho-tricket. Med hjälp av en fotboll så försöker gärningsmännen förvirra offret för att sedan stjäla mobiltelefon eller andra värdefulla saker. Nationalpolisen i Marbella har gripit två algerier, 38 och 51 år gamla, när de försökte råna en turist skriver nyhetsbyrån EFE.

Det var den 29 oktober som polisen kunde gripa de två männen i bostadsområdet Elviria i Marbella. Gärningsmännen använde sig av Ronaldihno-tricket att med hjälp och under sken av en fotboll visa hur det går till att dribbla och göra tunnlar.

Det blev närkamper och gärningsmännen försökte få ned sina offer på marken för att sedan stjäla och komma över värdesaker.

I samband med att polisen gjorde en förebyggande insats i Elviria i måndags i förra veckan kom de på de två männen som kämpade med en äldre person. Den ene gärningsmannen greps på platsen medan den andra greps när denne försökt fly i en bil som stod parkerad ett stycke bort.

Annons

Offret fick tillbaka sin telefon. I gärningsmännens bil fann polisen 195 euro och andra saker som mössor, hattar och en karta över området.