Från idag är Rafael Ripoll Navarro ny svensk honorärkonsul i Valencia. Ripoll som är professor i EU-rätt vid det katolska universitetet i Valencia kommer att betjäna runt 30.000 svenskar som idag lever i regionen Comunitat Valenciana.

Det finns även cirka 700 företag i Valenciaområdet som exporterar till Skandinavien och i huvudsak Sverige.
”Ett av de viktigaste målen som konsulatet har är att främja samarbete mellan svenska företag och Valenciaregionen, förbättra distributionsavtal och samarbetet bland annat” säger Rafael Ripoll enligt nyhetsbyrån Europa Press.

Rafael Ripoll mottog sin ackreditering som svensk honorärkonsul i Valencia av den svenska ambassadören Cecilia Julin på måndagen.

Sveriges honorärkonsulat i Valencia öppnar den 1 december 2015 och ligger på calle Roger de Lauria, 9, 5 piso. Konsulatet kommer att ha öppet måndagar, onsdagar och fredagar klockan 09.00 till 11.30.

Annons

Honorärkonsuln Rafáel Ripoll Navarro är född i Valencia, 52 år gammal. Han har en master i juridik och i internationella relationer. Hans specialitet är EU-rätt. Ripoll Navarro studerade internationella relationer i Bryssel. Han är idag juridisk rådgivare för ”paneuropea Euro gestores” i Bryssel samt ansvarig för företagsjuridik på Valencias representationskontor i Bryssel.