Minst 8.000 människor har omkommit vid jordbävningen i Turkiet och Syrien. Under tisdagen flög personal med hundar vid räddningstjänsten från Málaga och Huelva till det drabbade området för att delta i sökandet efter överlevande.

Över tre tusen byggnader har kollapsat och bland spillrorna pågår sökarbetet efter överlevande. Det beskrivs som en kamp mot klockan.

Sju räddningsarbetare från Málaga och Huelva reste på tisdagen till Turkiet. Däribland Jorge Marín, 46, och Jair Pereira, 41, som normalt arbetar vid brandförsvaret i Málaga. Nu är de på väg för att medverka i räddningsinsatsen efter den största naturkatastrofen på senare tid.

Jair har 17 års erfarenhet av sitt arbete och har tidigare varit i Libanon samt på La Palma efter vulkanutbrottet.

Annons

På rekordtid har inresevisum tillhandahållits och Turkish Airlines erbjuder resor till brandmän som vill medverka i insatsen.

Efter att ha landat i Istanbul reser de vidare till staden Adana och ansluter till lokala räddningsmyndigheter som samordnar insatsen.

Räddningspersonal från flera håll i Spanien har anslutit till Turkiet. Bland annat är personal från Madridregionen på plats i området. Efter tio timmars letande hittades en 65-årig man, svårt uttorkad, men läget uppges vara stabilt, skriver larmtjänsten 112 Comunidad de Madrid på Twitter.