Räddningsarbetet med att lokalisera och hitta den tvååriga pojken Julen fortsätter. Det har nu gått mer än en vecka sedan pojken föll ned i det 107 meter djupa hål som hade borrats i jakten på färskvatten nära samhället Totalán i La Axarquía öster om Málaga.

Omkring 300 personer deltar i arbetet som har försvårats åtskilliga gånger. Räddningsarbetarna har stött på flera bakslag under arbetet och stött på stora kvartsstenblock vilket har fördröjt insatsen. Gruvarbetare och specialister från Asturien är på plats.

Under måndagsmorgonen hölls ett samordningsmöte för att fördela rollerna för varje räddningsteam för det kommande dygnet. De senaste uppgifterna säger att räddningsmanskapet hoppas vara framme där pojken tros befinna sig inom 24 timmar.

Med hjälp av att borra ytterligare två hål vid sidan om det ursprungliga hålet hoppas räddningsmanskapet nå fram. Spanska medier uppger på måndagen att de bedömer att räddningsmanskapet är åtta meter från pojken.

Annons

Hittills har man nått 52 meter av totalt 60 meter där pojken tros vara. Det som har försenat arbetet är det hårda material och kvartsstenblock de har stött på.

Enligt experter har man nått den yttersta tidsgränsen för att ett mirakel ska inträffa. Allt beror på om pojken befinner sig i en luftficka och har tillgång till vatten.