Igår berättade vi om ett kafé i Málaga som tröttnat på gäster som kommer i pyjamas eller morgonrock. Gårdagens nyhet har satt igång en debatt där många invånare säger att det är vanligt att man ser folk i pyjamas eller morgonrock i flera stadsdelar i Málaga. Andra menar att det är en ”brist på samhällskunskap och hygien”.

”Varje plagg är avsedd för en sak och pyjamas är avsedd att sova i, inte för att gå på gatan” skriver en person på ett socialt nätverk där pyjamasmodet diskuteras flitigt.

Det har blivit vanligare att besökare går direkt från sängen till baren för att dricka morgonkaffe, klädda i pyjamas eller morgonrock. Av det skälet hade kaféet Los Monaguillos på calle Mármoles 15 i Málaga satt upp skylten ”Varning: Förbjudet att komma in för alla med pyjamas eller morgonrock” (ATENCIÓN: Prohibida la entrada a toda persona en pijama o bata).

”Jag kommer i pyjamas därför att jag har bråttom. Jag bryr mig inte om vad folk tycker” säger en pyjamasklädd invånare till tidningen Diario SUR.

Annons

Debatten om pyjamas-klädda invånare är inte ny skriver dagstidningen. För några år sedan valde flera skolor att förbjuda elever i pyjamas. 2011 skrev tidningen om detta.

Och det var inte bara elever som gick i pyjamas, även mammor rapporteras ha kommit till skolan i stadsdelen Ciudad Jardin iförd pyjamas för att lämna sina barn.

Tidningen skriver att det blev mode att gå till skolan iförd pyjamas tills ett förbud infördes enligt ROC-reglerna (Reglamento Orgánico de Centros) som gör det möjligt att förbjuda vissa plagg.

Även i Svenska Magasinets Facebook-grupp diskuteras ämnet. Och åsikterna är delade. En skriver att denne har sett många äldre gått i bata, morgonrock och tofflor halva dagen. Lite som mjukis. Pyjamas är väl lite att överdriva!

Va e de för ”hygientrams” de refererar till, undrar en annan. Ytterligare en skriver: ”Tillhör folkvett att inte komma i pyjamas eller sitta med bar överkropp på cafe eller där det serveras mat”. Kafé förbjuder besökare i pyjamas och morgonrock