”Fuengirola behöver dig – din åsikt är viktig”. Det är slagordet i den kampanj som socialisterna i Fuengirola presenterade under gårdagen. Ett forum på nätet för de residenta utlänningarna ska förbättra möjligheterna, menar svenskan Johanna D. Forssell som tillsammans med Javier García León, borgmästarkandidat arrangerade informationsmötet. Av Ola Josefsson

-Detta är en idé som jag burit på under lång tid, ett forum på nätet där vi utlänningar i Fuengirola kan uttrycka våra åsikter eller ställa olika frågor. Oavsett politisk färg så är alla välkomna att besöka forumet på nätet, säger Johanna D. Forssell.
Enligt Johanna D. Forssell finns det ett kommunikationsproblem i det spanska samhället. Det saknas information till utlänningarna, samhällsdebatten blir på så sätt lidande.
-Som utlänningar är vi också oroliga och har behov av att göra våra röster hörda. Vi måste ha någonstans där vi kan framföra detta. Forumet är ett långtidsprojekt och vi vill att så många som möjligt ska delta och uttrycka sina åsikter.
Integration, kommunikation och deltagande är tre viktiga ledord som Johanna D. Forssell och Javier García León betonar. På forumet ska de viktigaste lokala nyheterna publiceras på svenska och engelska som således blir huvudspråken på forumet på nätet.
Vid gårdagens informationsmöte undrade de närvarande om det blir möjligt till att förtidsrösta och poströsta och i så fall när det blir möjligt.
-En bra fråga, säger Johanna D. Forsell. Den informationen ska vi lägga ut på hemsidan när väl allt är klart och bestämt.
-Detta är också ett initiativ vi tar i att kunna nå utlänningarna inför kommunalvalet i Spanien nästa år, säger Javier García León, borgmästarkandidat för socialistiska PSOE i Fuengirola.
PSOE kommer genom forumet att presentera sina mål och frågor som oppositionspartiet kommer att driva i valrörelsen.
Gårdagens informationsträff i Fuengirola är det första evenemanget på kusten riktade till utlänningar. Vi kan säkert förvänta oss fler liknande evenemang av partier på Costa del Sol som vill ha utlänningarnas röster vid nästa val.
Ett tiotal personer hade slutit upp till mötet under gårdagen förutom två lokala tv-stationer i området Fuengirola-Mijas.
Bildtext: ” Vi vill att så många som möjligt ska delta och uttrycka sina åsikter på detta forum”, säger Johanna D. Forssell och Javier García León, borgmästarkandidat för PSOE i Fuengirola

Du hittar forumet här