Badgäster i Torrox ligger i ”krig” med de kommunala myndigheterna efter den nya lagen som innebär böter på 30 euro om man reserverar en plats på stranden tidigt på morgonen.

Det är vanligt att badgäster reserverar plats genom att ställa ut solparasoll, solstolar och handdukar på den lilla och smala stranden Ferrara i Torrox Costa öster om Málaga.

”Det hela är absurt, vilka är de politiker som kan godkänna något sådant. Vem kontrollerar att jag har kvar mina saker om jag är ensam och tar en promenad längs stranden eller går iväg för att ta en dusch”, undrar José Luis Jurado från Córdoba som har besökt Ferrara-stranden i ett decennium.

Den socialistiska borgmästaren Francisco Muñoz (PSOE) säger till dagstidningen Diario SUR att den nya förordningen skulle ha ett avskräckande syfte att inte badgäster reserverar plats.

Den nya förordningen började gälla den 1 augusti och innebär att kommunala arbetare tar bort utställda solstolar och parasoller och mot en avgift på 30 euro får badgästerna sina prylar tillbaka.