Spaniens regering vill förbjuda sexköp och kriminalisera prostitution. På onsdagen hade prostituerade rest från flera delar av Spanien till Madrid för att demonstrera mot regeringens förslag att kriminalisera och förbjuda prostitution.

Läs mer: HON SÄLJER SIN KROPP PÅ INDUSTRIOMRÅDET

En manifestation hölls utanför PSOE:s partihögkvarter på calle Ferraz i Madrid. De kom från Bilbao, Barcelona, Cádiz, Cáceres, Sevilla och Alicante bland annat.

Demonstranterna höll upp banderoller: ”Varken i Sverige eller Frankrike har vi försvunnit. Vi har bara gömt oss”, ”Respektera mitt beslut, jag är fri”, ”Vi är fria att arbeta och prostitution är mitt beslut”.

En sammanslutning som går under namnet Plataforma de Personas Afectadas por la Abolición, har bildats för att försvara de prostituerades rättigheter i att sälja sex.

Enligt arrangören samlade manifestationen 1.500 deltagare även om den verkliga siffran var knappt hälften. Enligt sammanslutningen är det 150.000 kvinnor, män och transkvinnor som arbetar med prostitution.

Kvinnorna vill försvara sin frihet i att sälja sin kropp. De säger att de sprider lycka.

Läs mer: SEXKÖPAREN: ALLKONSUMENT, KOMPLETTERINGSKÖPARE OCH RELATIONSSÖKARE

”De kommer inte bara för att ha sex med oss. De kommer för att prata med oss. Det finns gifta människor, men också änklingar och singlar som inte har hittat någon inte ens på Tinder” säger tvåbarnsmamman Rebeca, 50, som har varit prostituerad i tio år.

Rebeca tjänar noll till 300 euro per dag.

”Det går till morgondagens pension” säger Rebeca till Diario SUR.

Paola från Alicante säger:

”Jag är 25 år och har fyra barn. Jag arbetar på en puticlubs (bordell red. anm.)  eftersom jag måste ge mina barn mat. Ingen bestämmer över min kropp. Med en normal lön kan jag inte försörja dem. Det är inte det bästa men inte heller det sämsta. Nu vill de ta bordellerna ifrån oss. Vad vill dom? Ska vi sälja droger?”.

Spaniens regering vill förbjuda sexköp och kriminalisera prostitution.

Spaniens regeringschef Pedro Sánchez har lovat att helt avskaffa prostitution i landet. Det är ett löfte regeringspartiet PSOE presenterat under flera år men trots det frodas verksamheten.

Prostitution i Spanien är inte reglerad i lag, det är varken tillåtet eller förbjudet, och sker många gånger öppet på gator, industrikvarter, utmed landsvägar och på nätet.

Samtidigt gör spansk polis ständiga mot människohandel. Drygt 80 procent av dessa kvinnor uppgav vid ett tillfälle ha utnyttjats sexuellt mot sin vilja, och sålts till kunder av hallickar.