Ett projekt av journalistförbundet för att äldre personer ska få bättre läsförståelse har slagit väl ut. Satsningen har nått ut till tio kommuner med 16 utbildningsworkshops och 160 timmars utbildning.

Satsningen går under namnet ”Prensa sin Edad”. Journalistförbundet i Málaga, APM (Asociación de la Prensa de Málaga) står bakom projektet tillsammans med stiftelsen Fundación la Caixa.

Nyligen besöktes Torremolinos för tredje gången med tre gratis workshops för att förbättra läskunnigheten bland äldre personer att ta del av media digitalt.

Samordnare för satsningen är journalisten Concha Porcuna vars mål är att förbättra kunskaper för media bland äldre i provinsens kommuner för att minska den digitala klyftan.

Annons

Flera kända spanska journalister har besökt Málaga och provinsen för att hålla i utbildningar på landsbygden och hjälpa äldre personer så att de kan vara aktiva och följa med i den digitala miljön, främja kritiskt tänkande för att hantera information som når dem.

Läs mer: Utbildningsprojektet Pressen i min ryggsäck växer

Svenska Magasinet har tidigare berättat om journalistförbundets andra projekt som vänder sig till skolbarn. Satsningen ”Prensa en mi mochila” Pressen i min ryggsäck, som nu har nått ut till 2.500 skolbarn.