Prins Carl Philip besöker i morgon lördag Alicante när Volvo Ocean Race inleds med det första InPort Racet. På plats finns även SCA:s VD och koncernchef, Jan Johansson. SCA är ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag och med Team SCA deltar man i tävlingen med den första kvinnliga besättningen på över ett decennium.

För att ytterligare öka kännedomen om SCA och för att träffa konsumenter, kunder och andra viktiga intressenter öppnar idag även SCAs Paviljong på Volvo Ocean Race festivalområde.

InPort Race som arrangeras i Alicante är ett kort race som kommer att anordnas vid samtliga hamnstopp. Tävlingen går alltid så nära land som möjligt för att publiken ska kunna följa slaget mellan Volvo Ocean 65-båtarna. Under In-Port Racen får teamen ha gäster ombord. Under lördagens tävling i Alicante kommer Prins Carl Philip att gästa teamet ombord.

Volvo Ocean Race har växt och blivit ett av världens mest sedda idrottsevenemang. Under den nio månader långa tävlingen tävlar sju lag mot varandra. Precis som i OS finns det inga prispengar i Volvo Ocean Race. Det är i stället den 38.739 sjömil långa kappseglingen jorden runt som lockar.

Annons

Årets upplaga börjar för tredje gången i rad i Alicante den 11 oktober och går i mål i Göteborg nästa sommar.