Esperanza Oña kan vara på väg bort som borgmästare i Fuengirola. Anledningen skulle vara att Partido Popular i Andalusien vill se Fuengirolas nuvarande borgmästare Esperanza Oña som Andalusiens president. Det uppger dagstidningen La Opinión de Málaga.

Det är Partido Populars nuvarande partiordförande i Andalusien, Javier Arenas, som lanserar förslaget och kommenterar det med att ”det är inte mer än rätt” med tanke på valresultatet där Partido Popular var det parti som fick flest röster.

Det är högst osäkert att PSOE och Förenade vänstern IU som tillsammans fick flest röster accepterar förslaget. Förslaget och tillkännagivandet har å andra sidan skapat osäkerhet kring framtiden för Fuengirolas borgmästare.

Sedan tidigare är det känt att Esperanza Oña har tydliga regionala ambitioner samtidigt som flera vill se en ny kandidat i stället för Javier Arenas.

Annons

I nu läget pekar det mesta på att Andalusiens får en koalitionsregering där PSOE fortsätter att styra regionalt med stöd från den Förenade vänstern IU.