Galleri La Perla i stadsdelen Los Boliches i Fuengirola firar ett år den 7 april klockan 12. ”Under året har vi haft konstnärer från olika länder och vi vill fortsätta på den vägen. Jag skulle önska att flera svenskar hittar hit”, säger Jussi Suominen, en av utställarna.

Jussi berättar om den spanske konstnären Jesus Sanchez som håller en spännande utställning mellan den 2 till 28 april med vernissage den 31 mars klockan 20.
-Jesus är spanjor och bor här på kusten. Han målar med olja på träd, en mycket speciell teknik. Han är den förste spanske konstnären som ställer ut på La Perla..

Galleriet La Perla hittar du på Avenida de los Boliches 59. Galleriet är det enda skandinaviska i Fuengirola på många år.
-Jag jobbar här som gallerist och vi kommer att ha mycket internationell konst i framtiden. Varje månad har vi en ny utställare och utställningslokalen är reserverad fram till mars 2013. Galleriet är mycket populär, säger Jussi Suominen till Svenska Magasinets nätupplaga.

La Perla håller öppet måndagar till fredagar mellan klockan 10 till 14 och 17 till 19. Lördagar är det öppet mellan klockan 12 till 16.

Annons

Bildtext: Jesus Sanchez och Jussi Suominen vid galleri La Perla i Los Boliches