Utredningen kring mordet på narkotikahandlaren David ”Maradona” Ávila visar hur det kriminella gänget ”Los Suecos” planerade logistiken. Den motorcykel som användes när ”Maradona” sköts till döds utanför kyrkan Virgen del Rocío i San Pedro Alcántara av en maskerad gärningsman var en Yamaha T-MAX inköpt i Tyskland.
”Los Suecos” är den ökända gängkriminella liga med säte i södra Sverige som agerade torpeder på Solkusten 2018 som Svenska Magasinet tidigare har berättat om.

Den danske medborgaren Amir Mekky som pekas ut som huvudman för den gängkriminella grupperingen ”Los Suecos” på Costa del Sol riskerar att dömas till livstids fängelse tillsammans med tre svenska medborgare.

Det är La Opinión de Málaga som på måndagen berättar mer om hur ”Los Suecos” agerade torpeder i samband med mordet på narkotikahandlaren ”Maradona”. Med en inhyrd skåpbil, en Mercedes Sprinter, den 14 februari i Helsingborg för drygt 5.000 euro, transporterades motorcykeln från Tyskland.

Ligan betalade 6.400 euro för motorcykeln som köptes den 14 februari 2018 via en tysk webbplats.

Annons

Sex dagar efter att offret hade skjutits till döds hittade nationalpolis motorcykeln i ett garage i den urbanisation i Estepona där huvudmannen för ”Los Suecos” var bosatt, den danske medborgaren Amir Mekky.

Det visar åtalet som tidningen har läst. Förutom mordet på Ávila är ”Los suecos” även åtalade för mordet på Sofian Ahmed Barrak, mer känd under namnet ”el Zocato” i kriminella kretsar.

Med hjälp av övervakningskameror bland annat i San Pedro Alcántara kunde polisenheten Udyco lägga pussel och rekonstruera händelseförloppet då den misstänkte och åtalade Ahmad Abdul Karim sköt ”Maradona” till döds den 12 maj 2018

Övervakningskameror på calle Toledo vid kyrkan Virgen del Rocío de San Pedro Alcántara och till bostadsområdet Cortijo del Mar i Estepona där bröderna Mekky och Abdul Karim var bosatta avslöjade händelseförloppet.

Den 18 maj hittade polisen motorcykeln i ett garage i Cortijo del Mar.

”Los Suecos” står även åtalade för mordet på ”El Zocato” i El Campanario i Estepona den 20 augusti 2018.