I samband med en upprättad husrannsakan genomsökte civilklädd polis under gårdagen flera kontor vid Centro Plaza i Nueva Andalucia, Marbella. Ett av kontoren tillhör den svenske företagaren Lars Broberg som är gift med Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz.

Det var polisenheten Udef (Unidad de Delincuencia Económica y Fiscal) från Madrid som arbetar med ekonomisk brottslighet som genomförde husrannsakan vid Brobergs kontor och beslagtog viss dokumentation.

Ärendet ligger vid nationaldomstol nummer 6 i Madrid. Även den svenska polisenheten NOA och Stockholms åklagarkammare medverkar i ärendet uppger nyhetsbyrån EFE.

Poliser specialiserade på penningtvätt deltog i razzian. Totalt har husrannsakan genomförts på tio adresser i Estepona och Marbella vid fem bostäder, fyra kommersiella lokaler och vid en advokatfirma.

Annons

Utredningen som pågår är hemligstämplad. Utredningen gäller ekobrott, penningtvätt och att ingå i en kriminell organisation kopplad till narkotikahandel.

Diario SUR uppger att tisdagens genomsökning av Lars Brobergs kontor inte har några kopplingar till Marbellas kommunfullmäktige eller borgmästaren Ángeles Muñoz. Förutom att hon är gift med Lars Broberg.

Lars Broberg blev på tisdagsmorgonen ombedd att infinna sig hos polisen. Han fick då beskedet att polisen planerade en razzia på Brobergs kontor.

Han släpptes senare under tisdagen, och känner inte till skälet till polisutredningen, enligt uppgifter i spanska medier. Vad Svenska Magasinet erfar ingår inte Lars Broberg bland de huvudmisstänkta.

Ytterligare ett svenskt kontor vid Centro Plaza ha blivit genomsökt av polisen.

Nyhetsbyrån EFE uppger vid middagstid på onsdagen att totalt nio personer sitter frihetsberövade och flera av dem är svenska medborgare. En av de gripna ska vara lokalpolis. Utredningen pågår fortsatt och ytterligare gripanden kan ske.

Svenska Magasinet har utan framgång sökt Lars Broberg.