Den norska kvinnan rånades på pengar mitt på ljusa dagen av två män av östeuropeiskt ursprung i bostadsområdet Miraflores på Costa del Sol. Nu söker polisen vittnen och fler som blivit rånade i området.

Det var vid middagstid tisdagen den 15 februari som den norska kvinnan hade varit på apoteket vid edf. Butibamba i bostadsområdet Miraflores i Mijas Costa. Hon skulle precis sätta sig i sin bil och köra iväg då en bil kom upp jämsides med henne.

I bilen satt två män och den ene av dem frågade den norskas kvinnan om vägen till köpcentret Miramar. Medan mannen som var iförd blå keps uppehöll kvinnan kröp den andra mannen utefter bilen och tog kvinnans väska som låg på passagerarsätet.

-I väskan låg 850 euro plus 2.000 norska kronor, säger den norska kvinnan till Svenska Magasinet.

Annons

Händelsen observerades av personal på en angränsande pizzeria. Personalen sprang ut på gatan och hann ta bilnumret innan de båda männen körde iväg.

Utifrån registreringsnumret har Mijaspolisen gripit två personer. Guardia Civil i Mijas Costa söker efter fler vittnen som kan binda de två männen till brottet. Även om det kan finnas fler som har rånats i området Miraflores i Mijas Costa.