Ett frimärke i en serie som går under namnet ”Nature” och distribuerats i ett antal av 35.000 och kostar 2,70 euro och har en gammal romersk plats nära Pontevedra i Galicien som motiv. Det frimärket fanns på samtliga sex brevbomber som nyligen avslöjades i Madrid.

Breven var adresserade till den spanske regeringschefen Pedro Sánchez, försvarsministern Margarita Robles, USA:s och Ukarinas ambassad, satellitcentret vid flygbasen Torrejón de Ardoz och till vapentillverkaren Instalaza i Zaragoza.

Läs mer: Minst sex brevbomber upptäckta i Madrid

Spansk polis utgår ifrån att det är en och samma person som skickat samtliga brev. Samtliga brev har passerat posten i Valladolid och kommer förutom från Valladolid även från León och Galicien. Det är i detta område polisen nu koncentrerar sina sökinsatser.

För det mesta köps sådana frimärken av personer som ägnar sig åt filateli, frimärkssamlare.

Frimärket ingår i en serie frimärken började säljas den 21 april. Polisens teori är att samma person köpte samtliga sex frimärken vid ett och samma tillfälle.

Polisen var tvungen att detonera de sex brevbomberna på ett kontrollerat sätt. Två av breven har de lyckats återställa i gott skick vilket gör det möjligt för polisens bombtekniker att analysera handstilen och utarbeta en profil över gärningsmannen förutom att hitta fingeravtryck och DNA.

Enligt utredningen har den som skickat breven vid två tillfällen lyckats ta sig runt säkerhetskontroller på posten eftersom två av breven saknar poststämpel, skriver Prensa Ibérica.