För att öka tryggheten på stränderna i Benidorm har man satt ut blå snören som skapar säkerhetskorridorer ner till vattnet. 

Nu påkallar polisen hur viktigt det är att inte blockera dessa. 

På sommaren flockas besökare och lokalbefolkningen till stranden Marina Baixa i Costa Blancas turisthuvudstad Benidorm. När tusentals människor kommer för att njuta av sol och bad är det viktigt att följa reglerna. Nu kallar lokalpolisen i staden på alla strandens besökare att respektera de blå markeringarna som satts ut på stränderna. 

Budskapet är tydligt. Men när det är många personer på stranden är det inte alltid enkelt att se de blå markeringarna. Och det kanske kan vara oklart vad de är till för. 

Annons

De blå snörena är knutna till pålar för att skapa en klar och oblockerad stig ner till vattnet från vägen bakom stranden. Det är viktigt att inte lägga sina handdukar, parasoll, leksaker eller andra föremål så att de blockerar dessa. 

Polisen ber nu om samarbete och att folk respekterar markeringarna eftersom de är viktiga ur säkerhetssynpunkt. De finns där för att räddningstjänsten snabbt och smidigt ska kunna komma ner till vattnet i en nödsituation. 

Dessa säkerhetskorridorer gör det möjligt “att njuta av stranden på ett säkert sätt”, säger polisen i Benidorm på Facebook. De tillägger dock att det endast är en uppmaning till samarbete. Det är alltså inte straffbart att blockera korridorerna.