Svensk polis går nu ut med bild på den svenske medborgaren Stefan Tapai från Fuengirola. Den 44-årige mannen är internationellt efterlyst. Han är misstänkt för att ingå i en av Sveriges största dopningshärvor genom tiderna med namnet ”Operation Liquid”.

Bilden här intill visar Stefan Tapai, fotograferad av spansk polis i centrala Fuengirola. Han är internationellt efterlyst för grova smugglings- och dopningsbrott.
-Nu hoppas vi få hjälp av allmänheten, säger Tommy Hydfors, tillförordnad chef för rikskriminalen.

Mannens sambo, en 43-årig kvinna, greps vid ett tillslag av spansk och svensk polis i parets lägenhet i stadsdelen Los Boliches i Fuengirola i slutet på förra året.

Den 44-årige kroppsbyggaren har tidigare dömts för narkotikabrott och dopningsbrott. Vad Svenska Magasinet erfar finns det tecken som tyder på att Stefan Tapai kan befinna sig i Serbien.
-Vid gripandet fick vi indikationer på att han kunde befinna sig i Serbien, några ytterligare indikationer har vi inte, enligt Börje Öhman, poliskommissarie och informationschef vid polismyndigheten i Västernorrlands län.
Men det förekommer också uppgifter på att han kan finnas i Spanien.

Annons

För första gången offentliggör Rikskriminalpolisen en lista på de 16 mest efterlysta brottslingarna. Samtliga är internationellt efterlysta för grova brott gjorda i Sverige. Polisen har tagit hjälp av Efterlyst i TV3 i jakten på dessa män.

Rikskriminalen har döpt listan till Ikaros, efter pojken som i den grekiska mytologin inte lyssnade på sin far utan flög för nära solen som smälte hans vingar av vax.

När programmet ”Efterlyst” i TV 3 hade säsongspremiär ägnades större delen av programmet åt brottslingarna på Ikaroslistan. Läs mer här