Partido Popular är största parti i Spanien och skulle få 27,4 procent av rösterna om det vore val idag. Samtidigt rasar det vänsterorienterade protestpartiet Podemos med 4,2 procent till 17,7 procent vilket gör att avståndet till det näst största partiet, socialistiska PSOE som får 21,6 procent, ökar. Ciudadanos ökar något till 15,6 procent. Det visar en färsk opinionsundersökning från CIS (Centro de Investigaciones Sociológicas) som publicerades på fredagen.

Förutom att regeringspartiet Partido Popular backar med 1,7 procent och Podemos redovisar ett större ras är skillnaderna ytterst små. Opinionsundersökningen som gjordes mellan den 1 och 10 april visar ett liknande resultat som vid allmänna valet 20 december.

Den 26 juni är det nyval i Spanien och med dagens opinionsundersökning skulle resultatet från valet 20 december upprepa sig för PP, PSOE, Ciudadanos och Podemos. Inget parti får tillräcklig majoritet för att bilda regering utan blir tvungna att föra samtal för att hitta en samarbetspartner.

Det kan bli en lång het sommar i spansk inrikespolitik.