Nu kan du återigen göra inköp med pesetan. Mellan den 23 till 30 juni kan du göra av med dina gamla pesetas om du har några kvar. Åtminstone skulle det vara så.

Initiativet kommer från La Confederación Empresarial de Comercio de Andalucía i samarbete med banken Caixa och Consejería de Turismo, Comercio y Deporte som har lanserat en lokal kampanj som går ut på att du kan handla med den gamla pesetan i andalusiska butiker. Allt för att stimulera köpkraften och att få folk till att växla in kvarvarande peseta.

Enligt Fecoma, Federación del Comercio de Málaga, skulle 300 butiker ingå i kampanjen vilket skulle inbringa 60 miljoner pesetas. Men i verkligheten har ingen knappast hört talas om kampanjen, skriver idag La Opinión de Málaga. Och när tidningen gjorde en undersökning bland butikerna i Málaga under gårdagen var det ingen som uppgav vara med i kampanjen.

Uppskattningar som riksbanken Banco de España har gjort lär det finnas 293.000 miljoner pesetas som inte blev växlade när Spanien införde euron 2002.