Temperaturen i valkampanjen inför lokalvalet 28 maj höjs för var dag. PSOE:s borgmästarkandidat Dani Pérez fokuserar på bostäder och är kritisk till att tio personer flyttar från Málaga per dag på grund av bostadsproblem.

– Jag efterlyser ett Málaga för invånarna och inte för rika och turister, sa Dani Perez på söndagen efter att Partido Populars nationella valsamordnare Elías Bendodo dagen innan beskrivit Málaga som den fashionabla staden.

Läs mer: Elías Bendodo vill se nya p(p)olitiska vindar i hela Spanien

Pérez vill i stället fokuserat sitt budskap på den mörka baksidan av boomen och den mardröm staden har blivit för många med brist på bostäder eller skenande bostadspriser.

Landets stadsplaneringsminister Raquel Sánchez var i Málaga för att närvara vid Pérez valtal och berätta om centralregeringens bostadspolitik.

Jag vill gratulera Dani Pérez för hans vallöfte om 10.000 officiellt skyddade hem, säger stadsplaneringsminister Raquel Sánchez

Annons

– Jag vill gratulera Dani Pérez för hans vallöfte om 10.000 officiellt skyddade hem. Vi socialister representerar riktiga människor och Málagas invånare och inte turister och de rika, sa ministern som kritisk till att Málaga är bland de platser där bostadspriserna ökar mest i Spanien.

Dani Pérez menar att huvudproblemet i Málaga idag är bristen på bostäder till rimliga priser.

– I Málaga centrum finns det redan fler turistbostäder än registrerade invånare. Och det finns 10 turistbostäder för varje barn. Det är ett misslyckande för staden.

Den socialistiska regeringschefen Pedro Sánchez besökte Huelva i lördags. Det var klassisk socialdemokratisk retorik.

– Valet 28 maj är väldigt enkelt. Rösta på en regering som försvarar vad majoriteten tycker eller rösta på dem som försvarar en minoritets privilegier”, sa han.