Spansk polis jagar den 58-årige brittiske medborgaren Robert Edward Bill efter att han ha blivit identifierad som den person som försökte bortföra en 12-årig flicka i Vélez Málaga den 19 november. Robert Edward Bill är en brittisk före detta professor som betraktas som en farlig sexualförbrytare och som har dömts vid tidigare tillfällen. Han är också känd för att tidigare ha designat lekplatser för barn.

I juni 2008 dömdes han till sex års fängelse för barnpornografibrott efter att ha haft 730 bilder på sin dator plus ett fall av sexuellt övergrepp på en minderårig. Mannen ska även 2007 försökt bortföra en femåriga flicka, något som Robert Edward Bill dömdes för.

En undersökning inleddes efter att en familj hade lämnat in en anmälan om att deras tolvåriga dotter höll på att bli bortförd inte så långt från domstolsbyggnaden i Vélez Málaga strax efter klockan 18 den 19 november skriver dagstidningen Diario SUR.

Enligt uppgifter till tidningen ska den 58-årige mannen försökt få in flickan i en silvergrå Peugeot 106. Med våld försökte mannen få in flickan i bilen, men hon lyckades att slita sig loss och springa från platsen.

Annons

Mannen ska ha identifierats som 58-årige Robert Edward Bill och polisen har under den senaste veckan sökt av stora delar av den spanska Solkusten. Det gäller i synnerhet Axarquía-området öster om Málaga. Enligt uppgifter ska mannen ha anlänt till Costa del Sol i augusti.

Varningar om mannen har under de senaste dagarna cirkulerat på flera nätverk som Facebook och WhatsApp. Det finns uppgifter som säger att på mannens bil, på den vänstra bakrutan finns det en dekal med orden ”bebé a bordo”, barn ombord.