En politisk storm har utbrutit i Marbella kommunfullmäktige efter att borgmästarens styvson och make misstänks ha kopplingar till en större narkotikahärva. Partido Popular andre vice partisekreterare i provinsen Málaga, José Ramón Carmona, svarar på kritiken från oppositionspartiet PSOE med att ”nu måste kvinnor svara för vad deras män gör eller inte gör”.

Svenska Magasinet berättade i onsdags om hur förundersökningsdomaren vid nationaldomstolen AN (Audiencia Nacional), Manuel García Castellón, har beslutat att kalla svensken Lars Gunnar Broberg som är gift med Marbellas borgmästare till domstolsförhör. Huvudman i en större narkotikahärva är Lars Gunnar Brobergs son Joakim.

Läs mer: Marbella: Rättegången inleds mot svensk huvudman i narkotikaliga

Partido Popular och Andalusiens regionpresident Juanma Moreno känner fullt stöd för Ángeles Muñoz som är borgmästare i Marbella.

José Bernal som är partiledare för oppositionspartiet PSOE har bett borgmästaren förklara sig varför personer som har kopplingar till politiker i kommunfullmäktige förekommer i utredningen.  Bernal ber om ett ”rengjort” kommunhus.

Annons

José Ramón Carmona riktar kritik mot oppositionen i Marbella och ber dem om att ta ansvar och att inte komma med uppgifter som är falska för att avleda uppmärksamheten från det som är viktigt nämligen Ángeles Muñoz och Partido Populars utmärkta arbete med att återigen placera Marbella som ett riktmärke på Costa del Sol.

Även regionpresidenten Juanma Moreno ger uttryck för sitt fulla stöd till Ángeles Muñoz.

– Hittills finns det ingenting som tyder på att borgmästaren i Marbella eller någon annan i kommunledningen är involverade i utredningen kring penningtvätt.

Borgmästaren Ángeles Muñoz försöker hålla distans till det som kallas för ”caso Joakim” i spansk press.

Under gårdagen inledningstalade borgmästaren i samband med att en advokatkongress inleddes i Marbella.

– Anklagelserna mot mig från PSOE handlar bara om politiska intressen.

Borgmästarens make Lars-Gunnar Broberg utreds av en förundersökningsdomare och är kallad till förhör i mitten på november i samband med rättegången. På grund av hälsoskäl är det osäkert om han kan infinna sig.

Borgmästarens styvson är enligt förundersökningsdomaren huvudman i ligan som smugglat hasch och marijuana från Spanien till bland annat Sverige.