Det var professionella yrkesmördare som visste vad dom gjorde. Det var noggrant planerat med stor kyla. Det menar polisen som beskriver gårdagens dödsskjutning i Marbella som en ren avrättning. Med tre välriktade skott sköts den 41-årige franske medborgaren med algeriskt ursprung ihjäl framför ögonen på barnen.

Händelsen som inträffade ovanför calle Sierra de Cazorla i bostadsområdet Lomas de Marbella kommenteras flitigt idag och är bland de mest lästa nyheterna på samtliga dagstidningars nätupplagor på Solkusten.

I nuläget tyder händelsen på att det rör sig om en uppgörelse i den undre världen kopplad till narkotikahandel. Det skriver dagstidningen La Opinión de Málaga. Enligt tidningen har den polisenhet som arbetar med narkotikabrottslighet och som går under namnet Udyco (Unidad contra las Drogas y el Crimen Organizado) tagit över utredningen. I normala fall skulle det vara mordrotelns uppgift.

Händelsen är omgiven av sekretess. Det är också den andra avrättningen i Marbella-området sedan augusti då också en pappa från Nordafrika sköts ihjäl sittande i bilen framför ögonen på sina barn och fru. Om de båda händelserna kan kopplas samman är i dagsläget för tidigt att uttala sig om.

Annons

Det finns uppgifter som tyder på att polisen har gjort en husrannsakan som ska ha samband med gårdagens händelse som inträffade nära bostadsområdet Marbella Hills Club. Här finns det flera övervakningskameror som polisen hoppas ska kunna ge ledtrådar.

Diario SUR uppger att en man och en kvinna som troligtvis är gärningsmännen skylde sina ansikten med maskar. En kvinna ska ha rusat ut på vägen för att be om hjälp varpå pappan stannade. Då sprang en man fram gömd bakom en buske och sköt pappan.

Polisen fick larm om händelsen av en bilförare som kom till platsen och hade upptäckt den livlösa kroppen av pappan och de tre barnen som var i chocktillstånd. Barnen och mamman har fått hjälp av de sociala myndigheterna.

Ännu har ingen gripits för dådet.

Händelsen klockan 08.50 igår morse inträffade strax före bron som passerar Autopista del Mediterráneo. Se kartan nedan.