Ett tjugotal passagerare skadades, varav flera allvarligt, när tåget de färdades på tvingades stanna för den skogsbrand som rasar i Bejís (Castellón) i Valenciaregionen i östra Spanien. Panikscener utspelade sig när resenärerna försökte ta sig ut ur tåget genom att krossa fönstren. Flera uppges ha blivit skadade och ådragit sig brännskador.

Dagstidningen ABC uppger att tre personer skadades allvarligt och fördes med helikopter till sjukhus. Ytterligare fler, mellan 8 till 10, fördes till ett fältsjukhus i Jérica.

Den senaste veckan rasar flera bränder i Valenciaregionen. Markpersonal på tusen personer plus omkring 50 brandflyg bekämpar elden. Nu rapporteras de första personskadorna.

I Vall d’Ebo i Alicanteprovinsen hade fram till tisdag kväll 11.105 hektar brandhärjats i områdena Marina Alta, Safor och Comtat. Mellan 1.000 till 2.000 boende har evakuerats.

Annons

Branden är den värsta som drabbat Valenciaregionen på ett decennium och röken från branden syns från Mallorca och Balearerna.

I Bejís i Castellón hade 800 hektar eldhärjats fram till tisdagen.

Ingen av bränderna är under kontroll. Vinden har avtagit samtidigt rapporteras ökad luftfuktighet vilket gör att omständigheterna har förbättrats något.