Över 16.500 hundar flygs in från hela världen. Den här veckan ska världsvinnare utses för tik och hane. Det är årets stora händelse när FCI arrangerar World Dog Show. Madrid skulle haft evenemanget i december 2020 men på grund av covid-19-pandemin blir det först nu.

Vaccinationer, giltiga pass och inträdeskraven gäller för samtliga deltagare. En hel del att ordna för deltagarna.

Omkring 250 hundraser finns på plats av de runt 400 som för närvarande är erkända.

World Dog Show på Ifema mellan den 23 till 26 juni är det största evenemanget i världen i sommar när det gäller hundar. Tävlingen är en referens i hundvärlden.

– Det är inte bara skönhet, det är även en utställning som visar vad renrasiga hundar är, deras områden och hur de bidrar till samhället, säger José Miguel Doval vid Real Sociedad Canina som är medarrangör till hundshowen.

Spanien sökte evenemanget för åtta år sedan. I Spanien fanns det 9,3 miljoner registrerade hundar 2021.

Det är tredje gången som Spanien är värd för World Dog Show. Första gången var 1983. Andra gången var i Valencia 1992. I år kommer WDS att arrangeras två gånger. I december väntar Rio de Janeiro, Brasilien.

Mer än 100 domare från över 30 länder för att utse vinnare i åtta kategorier. Spanien bidrar med flest domare följt av Italien, Portugal och Nederländerna.