En av Sveriges främste reseledare har gått ut tiden. Jan Olof Jacobsson Olsson mer känd under namnet Olle Jacobsson har avlidit vid 79 års ålder. Det bekräftas via en dödsannons i dagens nummer av Diario SUR. En begravningsakt hålls på torsdagen klockan 16.30 i kapellet på kyrkogården Parcemasa i Málaga.

Den auktoriserade guiden Siv Ling minns Olle som en god kollega.
– Olle var nog den bästa och mest lojala kollega man kan tänka sig. Han var mycket populär bland samtliga kollegor oavsett resebyrå som vi arbetade för och delade gärna med sig av sina kunskaper och erfarenheter.
– Olle var så mångsidig. Förutom reseledare och tjurfäktare så var han ju skådespelare. Jag såg Olle i en teaterföreställning på den romerska teatern i Málaga sent en ljummen augustinatt i månskenet på 1970-talet. Det var innan teatern stängdes.
– En stor personlighet har gått ur tiden, tillägger Siv Ling.

Jan-Olof ”Olle” Jacobsson är en av Sveriges främste reseledare. När Ving för en del år sedan firade 50 år i resebranschen med stora festligheter i Stockholm var givetvis var Olle Jacobsson på plats. Han blev intervjuad som en av de verkliga veteranerna i reseledarbranschen.

Under de 42 år som Olle jobbade för Vingresor skulle det bli 7.000 utflykter varav 1.632 resor till Granada och till den moriska skönheten Alhambra placerad vid en av Sierras Nevadas utlöpare.

Annons

Jag har räknat ut att ungefär 250.000 resenärer har varit med på mina resor, berättade Olle Jacobsson i en intervju i Svenska Magasinet oktober 2006.
Läs en tidigare intervjua med Olle Jacobsson från oktober 2006: Olle Jacobsson – mannen som kan tala