Nerjas friidrottsklubb, Club Nerja de Atletismo Cueva de Nerja-UMA, vann för sjunde året i rad de andalusiska friidrottsmästerskapen för lag för både kvinnor och män. Den svenske höjdhopparen Ola Carlsson bidrog till segern genom att vinna herrarnas höjdhoppstävling.

-Jag hoppade 2.04 och höjde sedan upp till 2.10 vilket jag var riktigt nära att klara. Men det gick inte denna gång. Tvåan hoppade 1.88, säger Ola Carlsson till Svenska Magasinets nätupplaga.

Turneringen avgjordes på friidrottsanläggningen Salobreja i Jaén. Bakom Nerjas friidrottsklubb placerade sig Caja de Jaén som kom på andraplats bland både damer och herrar. Trea bland lag kvinnor kom Diputación de Córdoba medan Bahía de Algeciras placerade sig som trea bland männen.

Närmast kommer Nerjaklubben att tävla i spanska mästerskapet för klubblag i högsta divisionen, División de Honor. Här är Nerja Andalusiens enda bidrag.

Annons

Till helgen väntar en tävling i Alicante för Ola Carlsson.

-Då blir det bättre motstånd med fem hoppare mellan 2.10 till 2.22. Formen är verkligen god och jag hoppas på att hoppa högt i Alicante. Jag har tränat riktigt bra sista tiden trots att man nästan är veteran, det fattas bara ett år, säger den svenske friidrottaren Ola Carlsson, bosatt i Mijas.

Bildtext/
Den svenske höjdhopparen Ola Carlsson bidrog till att Nerjas friidrottsklubb vann andalusiska mästerskapet för lag. Här syns Ola tillsammans med Kajsa Bergqvist vid Europacupen för landslag i Málaga 2006