Fritidshamnarna La Duquesa och Estepona har haft en bra sommar. När det gäller efterfrågade tjänster i hamnen samt torrdocka ökade under sommaren. Puerto Deportivo i Estepona har också märkt av en högre beläggning av långliggare.

Fler reserverade båtplatser och dessutom på längre sikt har varit glädjande siffror i fritidshamnarna La Duquesa och Estepona på västra Costa del Sol. Även de tjänster som erbjuds i torrdocka har ökat under sommaren. Det visar siffror från Grupo Marinas del Mediterráneo som driver hamnarna.

Beläggningen under juni till augusti låg i genomsnitt på 70 procent. När det gäller Puerto Deportivo i Estepona har beläggningen varit 100 procent när det gäller kajplatser för båtar på 20, 25 och 35 meter.

Varadero som driver torrbrygga och varv i Puerto de La Duquesa registrerar en positiv ökning av aktiviteter och arbetskraft under sommarhalvåret. Många nya kontrakt har upprättats med långliggare som önskar vinterlagring i hamnen.

Även hamnen i Estepona upplever ett ökat intresse bland långliggare.

Koncessionshavaren som tillhandahåller tjänsterna i båda hamnarna betonar att sedan det nationella nödläget upphörde har säkerheten varit prioriterad med noggranna hygieniska och sanitära åtgärder.

Fritidsbåtar bedöms som säker turism.

(Foto: Twitter @MarinaEstepona)