En 35-årig brittisk man skottskadades allvarligt halv åtta på onsdagskvällen vid bar Sol y Bar på gatan Ramon Areces i Puerto Banus inför flera cafégäster. Enligt regeringens talesman i Málagaprovinsen, Hilario Lopez Luna, har mannen ett kriminellt förflutet i sitt hemland.

Vid en presskonferens under torsdagen sade Hilario Lopez Luna att händelsen har relationer till narkotikahandeln på Solkusten.

Det var på onsdagskvällen som den brittiska mannen, bosatt i Marbella, lämnade caféet för att gå till sin bil. Enligt flera ögonvittnen var det ett kort cafébesök eftersom mannens svarta BMW stod parkerad med öppna fönster och dessutom på en plats där parkering är förbjuden, skriver La Opinión de Málaga.

När mannen passerade över gatan närmade sig en man honom och drog en pistol och sköt honom, först i knäet så att han föll. Senare fick offret flera skott i ansiktet, vissa uppgifter säger fyra skott. Polisen utesluter inte att det kan vara en uppgörelse i den undre världen.
Det var mycket folk i rörelse och det utbröt panik bland besökarna i de närliggande butikerna och restaurangerna.

Annons

Enligt ögonvittnen var gärningsmannen kraftigt byggd, 1,90 meter lång och hade blont hår. Enligt uppgifter i media kopplas en yngre man ihop med händelsen, han skulle ha befunnit sig på platsen strax före skottlossningen för att spana.

Polisenheten Udyco som arbetar mot den organiserade brottsligheten har tagit över utredningen och har granskat materialet från de övervakningskameror som finns i området.

Enligt uppgifter i dagstidningen SUR skulle offret vara brittisk medborgare från Liverpool, cirka 30 år. På torsdagen var tillståndet stabilt men allvarligt för offret. Enligt nyhetsbyrån EFE har mannens högra öga, könsorgan, högra ben, höger arm och bäcken skadats. Han har genomgått flera kirurgiska ingrep under torsdagen.

Detta var det tredje skottdramat på kort tid. Den 21 och 22 augusti inträffade två liknande händelser i Aloha Gardens i Nueva Andalucia och på Nikki Beach Club. Två personer skottskadades allvarligt vid dessa tillfällen.