Efter att den spanske domaren Juan Carlos Peinado kallar Begoña Gómez att vittna inför en domstol som en del av korruptionsutredningen kring henne skriver regeringschefen Pedro Sánchez ett andra brev. I samband med det första brevet tog Sánchez en fem dagars timeout.

Ikväll deltar han vid ett EU-valmöte på feriaplatsen Los Nadales i Benalmádena.

 

Sánchez framställer sig återigen som ett offer och kallar det för ”smutskastningskampanj” och att det inte finns något att ta på bakom dessa anklagelser, bara en billig bluff skapad av högerextrema grupper, skriver Pedro Sánchez på X.

Begoña Gómez har blivit kallad till en domstol i Madrid för att svara på frågor om utredningen. Korruptionsanklagelserna mot Gómez handlar om att hon ska ha utnyttjat sin position för att påverka affärsuppgörelser.

Annons

Gómez har själv inte kommenterat anklagelserna utan det gör hennes man, regeringschefen Pedro Sánchez.

Brevets innehåll går ut på, förutom att försvara hustrun, även att mobilisera vänstern mot Partido Popular och Vox och han uppmanar väljarna att ”svara vid vallokalerna” på söndag i samband med EU-valet på det som han anser är osanningar fabricerade av oppositionen och partiledarna Feijóo (PP) och Abascal (Vox).

Klockan 19 på onsdagen medverkar Pedro Sánchez i ett valmöte i Benalmádena efter att PSOE ändrat schemat från att tidigare ha planerat att valmötet skulle hållas på calle Alcazabilla i Málaga centrum.

Det förändrade schemat kommer efter att nationalkonservativa Vox håller valmöte samtidigt på plaza de la Aduana i Málaga centrum där partiledaren Santiago Abascal medverkar.