En 21-årig man skottskadades svårt vid en skottlossning vid bostadsområdet Los Naranjos i stadsdelen Nueva Andalucia i Marbella. Det är den femte skjutningen under lite mer än en månad.

Mannen skottskadades i baken och i båda knäna. Det är ingen fara för mannens liv.

Nattens skjutning inträffade i urbanizacíon Los Naranjos de Marbella.

Marbella och Nueva Andalucia har återigen drabbats av skottlossning. En 21-årig man fördes i natt till Costa del Sol-sjukhuset. Det är ingen fara för mannens liv och polisen hoppas att offret ska kunna lämna uppgifter så att gärningspersonerna grips.

Mannen hittades skottskadad i en bil av polisen, uppger La Opinión de Málaga.

Annons

Dagstidningen ABC skriver att skjutningen ska ha inträffat strax efter midnatt i området Los Naranjos. Flera personer ringde larmcentralen och uppgav att de hade hört flera skott.

En film som Diario Sur publicerar visar hur flera personer bråkar om ett innehåll i en väska på öppen gata. Vid händelsen avlossas flera skott.

Skottlossningen fortsätter från två fordon som lämnar platsen. När polisen kom till hördes skott.

Både lokalpolis, nationalpolis och Guardia Civil kom till platsen. Flera tillfart- och avfartsvägar till Nueva Andalucia spärrades av.

Ännu har inte någon gripits efter nattens händelse. Polisen försöker lokalisera den bil som gärningspersonerna uppges ha färdats i, skriver Málaga Hoy.

Det är den femte skottlossningen som inträffar i Marbella på drygt en månad med tre skadade som resultat. En av de skadade är en svensk medborgare känd för kopplingar till gängkriminella miljöer i Sverige.

Svensk gängkriminalitet: Tre gripna för mordförsök på svensk i Marbella

Flera gripanden

Polisen har sedan tidigare gripit tre personer i Marbella och Alhaurin el Grande, misstänka för mordförsöket på svensken som skottskadades i Nueva Andalucia den 10 februari.

Enligt spansk polis rör det sig om en uppgörelse om narkotika mellan två svenska rivaliserande gäng.

På tisdagen häktades två personer, en irländare och en brittisk medborgare, för att ha avlossat 15 skott mot restaurang Sala i Nueva Andalucia den 11 mars. Båda är kända sedan tidigare från gängkriminella miljöer, skriver La Opinión de Málaga.

Läs mer: Tolv tomhylsor funna efter skottlossning vid restaurang i Nueva Andalucia

Om nattens skjutning i urbanizacíon Los Naranjos de Marbella har kopplingar till rivaliserande gäng i Sverige är oklart. Enligt uppgifter till Svenska Magasinet ska den skottskadade mannen vara spansk medborgare.

Skjutningen inträffade i ett bostadsområde öster om Aloha, Las Brisas och Los Naranjos där flera svenskar är bosatta. Här finns en golfbana som är svenskägd.

Läs mer: Spanien just nu: Köper du droger bidrar du till det dödliga våldet