Den 11 november öppnar Trasmediterránea en ny daglig färjeförbindelse som förbinder Gandia på fastlandet med Ibiza och Palma de Mallorca.

Fartyget som sköter trafiken heter Volcán de Tijarafe, det är rederiet Naviera de Armas som hanterar driften. Det företaget är sedan tidigare uppköpt av Trasmediterránea med avsikt att stärka närvaron på Balearerna.

Fartyget är 143 m långt och 25,6 m brett och har plats för 1.000 passagerare, 300 bilar samt 1.500 linjära meter för ro-ro-last, fartyget håller en marschfart på 24,5 knop. Fartyget togs i trafik första gången i februari 2007. Volcán de Tijarafe avgår från Gandia klockan 11.00 måndag till fredag, 8.00 på lördagar och 13.00 på söndagar. Restiden till Ibiza är fyra timmar.

Därefter fortsätter fartyget till Palma de Mallorca och skall du vidare dit så tar det ytterligare tre och en halv timme.

Annons

Retur från Ibiza till Gandia klockan 01.30 måndag till fredag och den resan tar fem och en halv timme. På lördagar går fartyget kl. 18.30 från Ibiza och den turen tar fyra timmar.

Nu i uppstarten har rederiet en introduktionskampanj som innebär att man kan ta med bilen gratis på samtliga avgångar. Biljetter kan redan nu köpas via företagets hemsida, resebyråer och i hamnarna.