Den brittiske affärsmannen Mike Garlick har tagit över fotbollsklubben. 

Nu hoppas han ta laget till den högsta nivån i Spanien.

Utländska investerare satsar hårt i Andalusiska företag. Och det börjar även synas i sportens värld. 

Nu inleds en ny era i Antequera CF efter att den brittiske entreprenören Mike Garlick tagit över ägandet av klubben. Garlick har tidigare varit styrelseledamot och majoritetsägare i det engelska Premier League-laget Burnley FC, som under hans tid tog sig upp till högsta ligan två gånger och kvalificerade sig till Europa League 2018. 

Annons

Klubben tillkännagav nyheten på ett av stadens museum tidigare i veckan. De meddelade då att organisationens struktur kommer att vara i stort sett oförändrad. Garlick kliver direkt in som majoritetsägare. Han får hjälp och stöd från sin mångårige bundsförvant Álvaro Pérez som tar över rollen som general manager. 

Klubbens nuvarande president, Ángel González, delade sina tankar om förändringen och sade: “Vi pratar om någon som tog över sin hemstads lokala lag, fick dem att avancera genom seriesystemet på ett hållbart sätt, och säkrade en plats i Europa League. Jag tror att vi har gjort rätt beslut genom att ha Mike som Antequeras majoritetsägare. En nya era börjar.”

Även stadens borgmästare, Manuel Barón, välkomnar den nya ägaren. Under tillkännagivandet vände han sig till honom och sa: ”Du har kommit till den bästa staden i världen och det bästa laget i världen. Det här är vårt lag, och nu även ditt. Jag vill bara att vi tar allt steg för steg. Det är ingen brådska.”

Garlick var inne på samma spår. “Jag är här för att främja klubbens evolution, inte starta en revolution.”

Hållbar tillväxt

Den 60-årige affärsmannen poängterade hur viktigt det är att klubben växer på ett sätt som är hållbart, och lade vikt vid att processen måste ske gradvis. “Jag hoppas fortsätta på Ángels projekt och ta det till den högsta möjliga nivån”. 

När det gäller kortsiktig sportslig utveckling och möjliga nyförvärv återupprepade han sitt mantra om steg för steg. “Vi kommer att ta det en säsong i taget, med målet att bli bättre för varje år. Vi kommer inte satsa på att flyttas upp varje år.”

Även när det gäller förbättring av infrastrukturen, som arenan och träningsanläggningen, kommer investeringar att göras gradvis. Garlick har även visat intresse i att förbättra klubbens ungdomsakademi och möjligheten att starta ett damlag. 

När han fick frågan om han tror det är möjligt att upprepa succén med Burnley svarade han: “Varför inte?”

Garlick har sedan tidigare ett hem i Marbella och har visat intresse för den spanska fotbollen under en längre tid. “I Antequera kände jag att jag kan uppnå något liknande som med Burnley eftersom kommunen lever för fotbollen,” avslutade han.