In Tempo, skyskrapan i Benidorm på Costa Blanca har stått färdig i några år, men nu är alla tillstånd klara för byggnaden.

I höst startar arbetena med att färdigställa de gemensamma ytorna för projektet, det arbetet beräknas ta ett år. Då kommer det också att arbetas med interiörerna från 1 till 37 våningen. Dessutom skall det byggas terrasser till lägenheterna från våning 38 till 45.

Bostadskomplexet består av två parallella huskroppar 20 meter från varandra och sammanbundna med en konisk struktur mellan våningarna 38 och 44. Byggnaden är drygt 192 meter hög och har 269 lägenheter på 47 våningar, sen finns det dessutom 5 tekniska våningar och tre våningar under jord så totalt har byggnadskomplexet 55 våningar. Den totala byggytan är på 36.000 kvadratmeter och byggkostnaden beräknas sluta på 93 miljoner euro. Byggnaden ägs av en europeisk investeringsfond. Det är förvisso inte Europas högsta byggnad men det är det högsta bostadshuset inom EU, de byggnader som är högre består till största delarna av kommersiella lokaler. Det är också en av de högsta bostadshusen i världen som ligger i en stad med under 100.000 invånare.

För den som är intresserad så finns det lägenheter på 1 till 4 sovrum i storlekar från 85 till 381 kvadratmeter. Mer information för den hugade: Intempo – Benidorm.