Sommarens största fest alla kategorier, Feria de Málaga, inleds vid midnatt natten mot lördagen. Det kommande veckoslutet är det även feria i Campillos, Villanueva de la Concepción, Coín, El Morche och i Benalmádena pueblo.

I Almuñécar på Costa Tropical är det feria från den 9 till 15 augusti.

Den 23 till 27 augusti är det feria i Antequera som 2023 firar 275 år.

Málagas feria är årets största feria på Solkusten. I jämförelse känns de övriga feriafestligheterna som en kvartersfest.

Annons

Klockan 23.50 på fredagskvällen inleds invigningen i Málaga med en ljusshow över hamnen i Málaga med hjälp av drönare.

Vid midnatt brakar årets största fyrverkeri loss. 512 kilo fyrverkeripjäser skjuts upp under 20 minuter av det Valenciabaserade företaget Pirotecnia del Mediterráneo.

Sedan är den åtta dagar långa festen i gång som bjuder på 200 uppträdanden med totalt 1.200 artister varav det flesta är gratis att uppleva.

Ferian under dagtid i Málaga anses vara bäst av de flesta. På varje liten plaza i Gamla stan och utmed shoppinghgatan calle Larios är det lokal dans som Verdiales, musik och uppträdanden från klockan 13 och fram till klockan 18.

Sedan är det vila och några timmars sömn innan feriaområdet med 121 casetas utanför stan öppnar upp klockan 21.30.

Det är tjurfäktningar på Plaza de Toros de La Malagueta klockan 19.30 från den 12 till 16 augusti där landets främsta matadorer uppträder som exempelvis Roca Rey, José María Manzanares och Jiménez Fortes på onsdag den 16 augusti. De 9.032 platserna förväntas bli sålda precis som ifjol. Roca Rey uppträder även den 27 augusti vid ferian i Antequera.

Den som inte har besökt ferian i Málaga har gått miste om mycket. Ferian under dagtid är en skön folkfest där både unga och gamla träffas. Det finns inga generationsklyftor.

Det är dans och glädje och nya bekantskaper knyts. Eftersom ferian i Málaga är under augusti när Spanien har sin semester är det många besökare från hela Spanien på plats i Málaga.

Till årets feria får calle Larios en ny båge vid den södra ingången.

Du tar dig enklast till Málaga med pendeltåget Cercanías. Linjen C-1 utgår från Fuengirola.

Avanza som kör regiontrafik utmed kusten sätter in extra feriabussar från Alhaurín de la Torre, Cártama, Fuengirola-Las Lagunas, Benalmádena, Torremolinos och Rincón de la Victoria.

Eller tar du bilen till sporthallen Palacio de Deportes José María Martín Carpena där det är lätt att hitta gratis parkering. Härifrån tar du tunnelbanan, Metro, in till centrum för bara några euro.

Vid feriaområdet utanför stan finns det 5.710 bilparkeringar.