Det blir ett lovande och intressant startfält vid den kommande ATP-turneringen i tennis i Marbella. Hittills har fyra spelare bland världens 20 bästa lämnat klartecken. Det gäller Andrey Rublev (8), Roberto Bautista (13), Pablo Carreño (16) och Stan Wawrinka (20).

19 spelare av totalt 28 spelare är klara för ATP 250-tennisturneringen AnyTech365 Andalucía Open som spelas på Puente Romano i Marbella mellan den 5 till 11 april. Till de 19 som redan är klara tillkommer tre wild cards plus ytterligare några av de stora stjärnorna som kan lämna grönt ljus inom de närmaste tre veckorna.

En skandinavisk spelare har lämnat klartecken hittills. Det är Norges tennisstjärna Casper Ruud som rankas 25:a i världen.

Förutom de fem redan nämnda har även Málagaspelaren Alejandro Davidovich (52) samt Pablo Andújar (55) och Jannik Sinner (31) lämnat klartecken.

De fyra spelare som är bäst rankade på ATP-listan står över första omgången.

Marbellaturneringen hoppas dessutom på att få några riktigt tunga namn från topp tio på ATP-rankingen. Några platser hålls öppna för att se vilka som blir utslagna tidigt under Miami Masters 1000 som spelas veckan innan.

AnyTech365 Andalucía Open blir tillsammans med ATP 250-turneringen i Cagliari, som spelas samma vecka, de första turneringarna på grus för säsongen.
LÄS MER: Solkusten får sin första ATP 250-turnering