Den sedan ifjol uppfräschade och renoverade vandringsleden Caminito del Rey fortsätter att få utmärkelser och priser i Europa. Under gårdagen vid en ceremoni i Madrid fick den populära leden det europeiska kulturarvspriset ”Europa Nostra”. Priset anses extra fint då både experter och invånare i Europa ingår i juryn.

Det var ordförande i provinsstyrelsen Diputación de Málaga, Elías Bendodo, som tog emot priset vid ceremonin som hölls vid teatern Zarzuela i Madrid. Vid prisutdelningen närvarade världstenoren Plácido Domingo som är ordförande i Europa Nostra samt Tibor Navracsics, EU-kommissionär inom utbildning, kultur, ungdom och idrott.

Priset ”Europa Nostra” ses som den främsta utmärkelsen i Europa när det gäller natur- och kulturarv och som sammanför 250 organisationer och ytterligare 150 andra sammanslutningar i 40 länder. Spanien beskrivs som en av de främsta när det gäller att försvara, skydda och förbättra kultur- och naturarv.

Priset till vandringsleden Caminito delades ut i kategorin ”Bevarande”. Leden fick också ett av sju priser när det gäller flest röster som inkommit via nätet från medborgare i Europa.

Annons

Från idag är det möjligt att boka tider på vandringsleden för månaderna juli, augusti och september på webbplatsen www.caminitodelrey.com. Priset är tio euro.