Storfräsaren, kändisen och företagaren Bartolomé ”Tolo”Cursach som äger flera av semesteröns diskotek som Tito’s, Pachá och BCM har häktats mot borgen misstänkt för mord plus ytterligare femton brott. Två personer nära ”Tolo” är också misstänkta för delaktighet. Dels Bartolomeu Sbert som också nyligen häktades samt Antoni Bergas som släpptes mot borgen. Bergas måste anmäla sig till domstol varje måndag och har blivit fråntagen sitt pass skriver nyhetsbyrån EFE.

En domstol på den populära spanska semesterön utreder ”Tolo” för totalt 16 brott. ”Tolo” är en storkändes i Mallorcas nattliv. Han är misstänkt för mord, bestickning, utpressning, hot, tvång, misstankar om att tillhör en kriminell organisation, penningtvätt, anställt minderåriga, förfalskning, bedrägeri och olaga vapeninnehav bland annat.

”Tolo” är huvudmisstänkt för att ha dödat en tidigare anställd i koncernen som har haft stor kunskap om ”Tolos” affärsmetoder. ”Tolo” har byggt upp ett imperium på Mallorca och äger hotell, restauranger och diskotek som Hotel BH Mallorca, BCM Hotel, BCM, Tito’s, Pachá, Megapark, Megarena, Paradies, Asadito, Linos,Wurstkonig, 800º Celsius Steak House, Megasport och Megahealth i främst Palma och Magaluf (Calvià).